Home    Nieuws    Contact

Noord Veluwse Makelaardij

Zoek meer

Uw huis verkopen

Wilt u uw huis verkopen?

Als u uw huis wilt verkopen, komt daar veel bij kijken. Denk aan het bepalen van de juiste vraagprijs, de presentatie op de woningmarkt, het inplannen van bezichtigingen en het opstellen van de koopovereenkomst. Als verkopend makelaar kan de Noord Veluwse Makelaardij het gehele verkoopproces van begin tot eind voor u regelen.

Met onze jarenlange ervaring op de lokale woningmarkt, hebben wij alle gereedschap in handen voor een optimale en vlotte verkoop van uw woning. Onze inzet en expertise kunnen u veel tijd en moeite besparen. Ook bent u tijdens het hele verkoopproces verzekerd van een aanspreekpunt waar u met vragen terecht kunt. Klanttevredenheid en oog voor uw persoonlijke situatie hebben wij hoog in het vaandel staan.

Denkt u erover uw huis te verkopen? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een adviesgesprek. Wij spreken u graag persoonlijk. Zo kunnen wij uw vragen beantwoorden en samen een verkoopplan opstellen dat aansluit bij uw persoonlijke situatie.

Tuinbord Noord Veluwse Makelaardij Verkocht

Wat komt er kijken bij de verkoop van een huis?

De juiste vraagprijs bepalen

De woningmarkt zit weer in de lift, woningen worden sneller verkocht en er is minder concurrentie dan een tijdje geleden. Een mooi moment om uw huis te verkopen. Maar hoe bepaalt u nu de juiste vraagprijs? U wilt uw woning aantrekkelijk in de markt zetten en voor uzelf een goede opbrengst uit de woning halen.

Een goede, realistische vraagprijs hangt onder andere af van de omgeving, de ligging ten opzichte van voorzieningen, de staat van onderhoud en de woonoppervlakte. Maar ook van zaken als: zijn er vergelijkbare woningen op de markt, hoe groot is de vraag naar uw type woning en hoe snel wilt u uw huis verkopen? Ieder huis is anders en ieder huis vraagt daarom ook om een eigen verkoopstrategie. Wilt u meer informatie over het bepalen van een juiste vraagprijs? Plan dan een adviesgesprek.

Uw huis ‘verkoopklaar’ maken

Het is belangrijk dat u zich inleeft in de toekomstige bewoner(s). Een huis dat eruitziet alsof de koper er zó in kan, wordt makkelijker verkocht. Het is misschien een klus om uw huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken, maar het is het wel waard. Waar kunt u aan denken?

  • Laat uw huis er zo neutraal mogelijk uit zien. Zo helpt u kijkers zich voor te stellen hoe het is als hun eigen spullen erin staan. Ruim persoonlijke zaken op en haal diploma’s, certificaten en foto’s van de muur.
  • Zorg dat uw huis schoon is, zowel binnens- als buitenshuis, inclusief houtwerk, deuren en eventueel balkon. Zorg ook voor frisse lucht, zet regelmatig een raam open.
  • Zorg ervoor dat het huis er licht en ruim uitziet. Houd gordijnen, jaloezieën en vitrages open bij bezichtigingen en deelname aan Open Huizen Dagen.
  • Verlicht donkere ruimtes als kelders of bergingen voldoende.
  • Soms maakt een verfje op de muur een wereld van verschil. Loop alle kamers eens door en overweeg een donkere muur wit te schilderen.
  • Voer kleine reparaties uit. De koper denkt in kosten, u denkt in moeite. Kleine reparaties zijn beslist de moeite waard.
  • Zorg dat de tuin er netjes uitziet. Maai het gras, plant bloeiende plantjes, snoei de heg en struiken.

De bezichtigingen

Als u uw huis te koop staat, kunnen potentiële kopers uw huis komen bezichtigen. Wij fungeren hierbij als contactpersoon en begeleiden de bezichtigingen. Als iemand een afspraak wil maken om uw huis te bekijken, plannen we in overleg met u een afspraak in. U hoeft tijdens de bezichtiging niet zelf aanwezig te zijn. Kijkers durven sneller eerlijk te zijn als de verkoper er niet bij is. Hierdoor ontstaat een beter inzicht in de wensen van de potentiële koper. Dit kan nuttig zijn bij eventuele onderhandelingen.

Onderhandelen over de prijs

Heeft een koper interesse in uw huis, dan zal deze een bod doen. Hoe moet u daarop reageren? U kunt onderhandelen over de prijs van uw woning. Of u een tegenbod wilt doen, hangt in de eerste plaats af van het verschil met de vraagprijs. Maar u hoeft niet altijd een tegenbod te doen met een lagere prijs. Soms kunt u ook zaken toevoegen aan het huis, waardoor de koper meer krijgt voor zijn geld. U kunt bijvoorbeeld aanbieden bepaalde bouwkundige zaken te laten uitvoeren of sommige aankoopkosten voor uw rekening nemen. Vaak is er meer mogelijk dan zakken in prijs. Wij hebben hier dagelijks mee te maken en kunnen u door onze ervaring goed adviseren.

Bod geaccepteerd, en nu?

Als u het met de koper eens bent geworden over de koopsom, de leveringsdatum en de overige voorwaarden, is het zaak dit snel schriftelijk vast te leggen. Dit gebeurt door het opstellen en ondertekenen van een koopovereenkomst. In deze overeenkomst worden alle afspraken gedocumenteerd, zodat de koper precies krijgt wat hij gekocht heeft en u precies weet wat u moet leveren. Denk hierbij aan zaken die u achterlaat in en om het huis.

Met het ondertekenen van de koopovereenkomst is de koop nog niet definitief. In bijna alle gevallen geldt er een ‘voorbehoud van financiering’. Dit houdt in dat de koper een bepaalde periode, meestal één maand, de gelegenheid krijgt om de financiering van het huis voor elkaar te krijgen. Lukt dit niet, dan kan de koper nog onder de koop uit.

Overdracht bij de notaris

Is de financiering geregeld, dan is het tijd voor de overdracht. Samen met de koper maakt u een afspraak bij de notaris om de akte van levering te ondertekenen. Vanaf het moment van ondertekening is de verkoop officieel en krijgt de nieuwe eigenaar de sleutel. De notaris zorgt ervoor dat het financiële gedeelte wordt afgerond. Voordat de ondertekening bij de notaris plaatsvindt, zal de koper en/of de aankopend makelaar een eindinspectie van uw huis doen om te zien of alles is achtergelaten zoals is afgesproken. Op dat moment worden ook gezamenlijk de meterstanden opgenomen.

Als de overdracht heeft plaatsgevonden, kunnen wij u feliciteren met de verkoop van uw woning. Ook nadat het verkoopproces is afgerond blijven wij voor u klaar staan, mocht u achteraf nog vragen hebben.

Denkt u erover uw woning te verkopen?

Neem dan eens vrijblijvend contact op om te horen wat wij voor u kunnen betekenen.