Home    Nieuws    Contact

Noord Veluwse Makelaardij

Zoek meer

Een huis kopen

U overweegt een huis te kopen? Een spannende, ingrijpende, maar vaak ook leuke gebeurtenis. Het is vaak de grootste aankoop in uw leven en er komt een heleboel bij kijken, zoals de onderhandeling, financiering en het tekenen van het koopcontract. Daarom is het belangrijk dat u niet over één nacht ijs gaat en zich goed laat informeren.

Als aankoopmakelaar begeleiden wij u in alle stappen bij de aankoop van een huis. Onthoud dat de makelaar met wie u de potentiële nieuwe woning bezichtigt, voor de verkoper werkt. Hij behartigt uw belangen dus niet. Twijfelt u aan iets, schakel dan altijd een deskundige in. Als aankopend makelaar kennen wij ook andere deskundigen die u kunt benaderen als dat nodig is.

Waarom kopen mét een aankoopmakelaar altijd verstandig is:

  • Wij kennen de lokale woningmarkt en de geschiedenis van woningen.
  • Wij zijn snel op de hoogte als er huizen nieuw in de verkoop komen.
  • Wij bieden u professionele begeleiding in het gehele aankoopproces en komen op voor uw belangen.
  • Wij hebben uitgebreide vastgoedkennis en een uitgebreid netwerk met professionals die u kunnen helpen waar nodig.
  • Wij zorgen ervoor dat een emotioneel besluit tevens een rationeel besluit wordt.
  • Wij kunnen u geld besparen. Wij zijn goed op de hoogte wat een huis precies waard is, zonder een aankoopmakelaar betaalt u snel te veel.
  • Ook na de aankoop heeft u een aanspreekpunt, mocht er onverhoopt iets mis zijn of mocht u nog vragen hebben.

De Noord Veluwse Makelaardij heeft jarenlange ervaring op de regionale woningmarkt. Hierdoor bent u verzekerd van expertise bij de aankoop van uw nieuwe woning.

Het kopen van een huis in 6 stappen

1. Oriëntatie en budget, wat kunt u kopen?

Het kopen van een huis start met het bepalen van uw budget. Op het internet zijn tal van websites te vinden waar u eenvoudig een indicatie kunt krijgen hoeveel u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Toch is het verstandig om vooraf met een financieel adviseur (bij voorkeur een erkend hypotheekadviseur) te spreken om voor uw specifieke situatie uw budget te bepalen. U krijgt tijdens zo’n gesprek ook gelijk een indicatie van uw toekomstige woonlasten.

2. Op zoek naar uw droomhuis

Als u weet wat u kunt besteden, kan het gericht zoeken beginnen. Wij helpen u graag om uw woonwensen helder te krijgen en uw zoekopdracht te bepalen. We raden u aan de verschillende aanbodsites zoals Funda goed in de gaten te houden.

Wilt u vrijblijvend verschillende huizen bekijken en nieuwe ideeën opdoen? Dat kan 2 keer per jaar tijdens de NVM Open Huizen Dag. Een uitgelezen kans om op één dag meerdere huizen van buiten én van binnen te bekijken. Meer informatie over de NVM Open Huizen Dag.

3. Een woning bezichtigen

Als aankoopmakelaar gaan we met u mee als u een woning wilt bezichtigen. Wij kijken met een kritisch oog en wijzen u achteraf op de zaken die ons opvielen. De ervaring leert dat een aankoopmakelaar heel anders naar een woning kijkt dan u als potentiële koper.

Als koper wordt het van u verwacht dat u vóór de koop de staat van de woning goed onderzoekt. Het gaat dan om zowel de bouwkundige staat als de juridische staat, zoals bijvoorbeeld recht van overpad. Wij helpen u bij het uitvoeren van deze onderzoeksplicht. Ook letten wij op zaken die u wellicht over het hoofd ziet of waar u misschien niet zo veel verstand van heeft. Als het nodig is adviseren we u om aanvullend onderzoek te laten doen.

4. Begeleiding bij aankoop

Heeft u de woning van uw wensen gevonden? Dan volgen de onderhandelingen. Wij bepalen met u een geschikt openingsbod en gaan in onderhandeling met de verkopend makelaar. Hierbij is niet alleen de prijs van de woning van belang, maar ook bijvoorbeeld de datum van overdracht en de (ontbindende) voorwaarden. Met onze jarenlange ervaring bent u zeker van een goede begeleiding bij de aankoop. Wij kennen het vergelijkbare aanbod, de prijsontwikkelingen in de regio en de verkopend makelaars uit onze omgeving.

5. Uw bod is geaccepteerd, en nu?

Als uw bod en de voorwaarden zijn geaccepteerd, kan de koop officieel worden vastgelegd. De makelaar van de verkoper stelt de koopovereenkomst op. Als aankoopmakelaar bekijken en beoordelen wij de overeenkomst voor en met u. Als iedereen akkoord is, wordt de koopovereenkomst ondertekend.

Na het ondertekenen hebt u de tijd om de financiering van de woning in orde te maken. Als dit geregeld is en de termijnen voor de ontbindende voorwaarden zijn verlopen, kan de officiële overdracht van de woning plaatsvinden bij de notaris. Voor de overdracht doen we nog een inspectie van de woning om zeker te zijn dat deze is achtergelaten zoals is afgesproken. Na de overdracht krijgt u de sleutel in handen en kan het verhuizen beginnen.

6. Begeleiding na de overdracht

Ook na de overdracht kunt u op onze hulp en expertise rekenen. Bijvoorbeeld als u na de overdracht (soms zelfs jaren later) op een gebrek stuit en niet weet hoe u dit het beste kunt aanpakken en of u de verkoper hierop kunt aanspreken. Ook in zulke situaties begeleiden en adviseren wij u graag.