Home    Nieuws    Contact

Noord Veluwse Makelaardij

Zoek meer

Werverweg 8, Wapenveld € 640.000 k.k.

Terug naar vorige pagina

Omschrijving
Prachtige nog te ontwikkelen bouwkavel op basis van het functieveranderingsbeleid van de gemeente. Het geheel betreft een woonboerderij met ruime bijgebouwen die zo te betrekken zijn. Hiermee staat de optie open om aan de ‘voorkant’ te wonen, de ‘achterkant’ te ontwikkelen om vervolgens de voorkant weer te verkopen. Meer informatie vindt u verderop onder “Herontwikkeling”.
De woonboerderij is prachtig gelegen op korte afstand van het centrum van Wapenveld en ligt vrij maar niet afgezonderd. Direct naast de woning is circa 1,75 ha weiland beschikbaar dat optioneel te koop wordt aangeboden.

Highlights:
– Vrij wonen in mooie omgeving maar toch dichtbij voorzieningen
– Wonen met mogelijkheid om een prachtige bouwkavel te realiseren
– Na herontwikkeling is 150 m² per woonobject aan bijgebouwen toegestaan
– Optioneel is 1,75 ha weiland naastgelegen te koop (tevens uw uitzicht)

Omgeving
De omgeving van de woonboerderij is uniek te noemen: gelegen in het gebied waar de IJsseluiterwaarden samenkomen met het natuurgebied de Veluwe. Dit bosgebied, genaamd “Het Kloosterbos”, kenmerkt zich door een glooiend landschap gevormd door stuwwallen. De naastgelegen uiterwaarden vormen daarentegen een open landschap en is een vindplaats van vele vogelsoorten die zich thuis voelen in het weidelandschap met de vele waterpartijen.
Aangrenzend, ten noorden van de woning en het weiland, loopt een aflaatkanaal met een natuurvriendelijke oever. Wuivende rietpluimen zijn hier uw uitzicht.

Ligging
De woonboerderij is gelegen aan de rand van het dorp Wapenveld met het centrum op 900 m. afstand. Wapenveld beschikt over een goede basisvoorziening aan winkels, diverse basisscholen, huisartsen- en tandartspraktijk, bibliotheek, zwembad en sportverenigingen. Voor de uitgebreidere voorzieningen is men aangewezen op het dorp Heerde of de stad Hattem op respectievelijk 7 en 5 km. afstand. Zwolle is tevens goed bereikbaar evenals de snelwegen A50 en A28.
Een prima plek voor landelijk en vrij wonen met goede voorzieningen en verbindingen.

Bebouwing
De locatie is in de jaren ’60 nieuw opgezet en bestaat uit een woning met daarachter de gecombineerde koestal/hooischuur, gebouwd als een traditionele maar niet streekeigen kop-hals-romp boerderij. Links op het erf staat een jongveestal. Achter op het erf bevinden zich een garage en een machineberging.
De hooischuur en de machineberging zijn open ruimtes, in de andere gebouwen zijn grotendeels de ”stands” voor het houden van dieren nog aanwezig.
De Werverweg ligt enigszins verhoogd in het landschap. Het erf sluit hierop aan waardoor de gehele bebouwing als op een terp in het landschap staat.
De volgende bebouwing is aanwezig:
Woning, inhoud ca. 400 m³
Koestal/hooischuur (ca. 24,80 x 15,00 m.)
Jongveestal (ca. 20,00 x 8,60 m.)
Garage (ca. 7,80 x 5,60 m.)
Machineberging (ca. 20,00 x 8,90 m.)

Weiland (optioneel te koop)
Naast en achter de woning ligt ca. 1,75 ha weiland dat optioneel te koop wordt aangeboden. Het betreft een zandgrond met een goede draagkracht en afwatering. Hierdoor is de locatie uitstekend geschikt voor het houden van dieren of paardenhouderij.

Herontwikkeling
Bij de gemeente Heerde is een principeverzoek ingediend om de huidige (enkele) woonbestemming te splitsen in twee woonbestemmingen (bouwvlakken). De gemeente heeft per brief d.d. 23-09-2020 laten weten dat deze aanvraag onder voorwaarden is goedgekeurd waarmee de weg openstaat voor een bestemmingsplanwijziging naar 2 woningen.
De bestaande woning met bijkeuken blijft behouden en de overige bijgebouwen dienen gesloopt te worden. Op deze manier ontstaat er aan de voorzijde een kavel met de bestaande woning op ca. 1.500 m² grond. Daarachter ontstaat een bouwterrein van ca. 2.500 m² waarop naar eigen wens, binnen de mogelijkheden, nieuw gebouwd kan worden. Door de ligging op een terp ontstaat een prachtig uitzicht over de achterliggende landerijen, die u eventueel ook in eigendom kunt krijgen, zijnde de 1,75 ha weiland optioneel te koop.
De aanvraag van het principeverzoek en de goedkeuring liggen ter inzage bij de makelaar.
Eventueel en onder voorwaarden kunnen de voor en achterste kavel apart verkocht worden.

Verkoop
Voor verkoop van de locatie zijn er twee mogelijkheden:
A. Koper koopt het geheel in de huidige staat om vervolgens de locatie in de huidige staat te gebruiken en/of her te bestemmen. Overdracht vindt op de kortst mogelijke termijn plaats. Vraagprijs € 640.000,- k.k.
B. Er wordt een koper gevonden voor de voorste kavel en een koper voor de achterste kavel. Kopers voeren gezamenlijk het herbestemmingstraject uit met één aanspreekpunt (adviseur) naar de gemeente toe. De kosten van de herbestemming worden naar rato verdeeld.
Vraagprijs voorste kavel (met woning) € 325.000,- k.k. en achterste kavel € 315.000,- k.k.

Clausules
De asbestclausule, ouderdomsclausule en niet zelf-bewoningsclausule zijn van toepassing.

Kenmerken

Overdracht  
Status : Onder optie
Vraagprijs : € 640.000
Koopprijsconditie : kosten koper
Huurprijs : € 
Huurprijsconditie :
Bouwvorm  
Soort woning :
Type woning :
Soort object : bouwgrond
Bouwjaar :
Bouwvorm : n.v.t.
Ligging :
Indeling  
Woonoppervlakte :  m²
Perceeloppervlakte :  m²
Inhoud :  m³
Aantal kamers :
Aantal slaapkamers :
Aantal verdiepingen :
Energie  
Verwarming :
Isolatie :
Buitenruimte  
Tuin :
Hoofdtuin :
Oppervlakte : m­²
Ligging hoofdtuin :
Lengte hoofdtuin : meter
Breedte hoofdtuin : meter
Bergruimte
Schuur/berging :
Aantal bergruimtes :
Parkeergelegenheid  
Garage :
Parkeerfaciliteiten :
Dak  
Soort dak :
Dakmaterialen :
Overig  
Permanente bewoning :
Onderhoud binnen :
Onderhoud buiten :
Huidig gebruik :
Bestemming :
Bijdrage VVE pm :
Voorzieningen  
Diversen :

Media

Brochure : download

Contact opnemen
U bent geïnteresseerd in deze woning? Een bezichtiging is zo aangevraagd. Wilt u een bod doen? Laat het ons weten. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.
 

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Terug naar overzicht aanbod

  Mededeling in verband met het coronavirus

  Ook in deze tijd proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Noord Veluwse Makelaardij blijft gewoon geopend. Vanzelfsprekend houden wij ons aan de actuele richtlijnen van het RIVM.

  Wij werken op een andere manier dan u van ons gewend bent. Waar mogelijk vinden werkzaamheden op afstand plaats. De gezondheid van onze medewerkers, klanten en naasten heeft onze hoogste prioriteit.

  Wat betekent dit voor afspraken en bezichtigingen? We hopen onze dienstverlening zoveel mogelijk te continueren, zodat u kunt blijven vertrouwen op onze expertise en begeleiding.

  Hartelijk dank voor uw medewerking en begrip.