Home    Nieuws    Contact

Noord Veluwse Makelaardij

Zoek meer

Mussenkampseweg 3, Heerde € 70.000 k.k.

Terug naar vorige pagina

Omschrijving
Speciaal ontwikkelde verplaatsbare woning: noodwoning; recreatiewoning; Tiny House; mantelzorgwoning of gehandicaptenzorg.

Zeer complete, praktische en slimme mantelzorgwoning die bij uw eigen woning geplaatst kan worden. Hiermee bent u in staat om uw hulpbehoevende ouders, kind, broer of zus de nodige verzorging te geven. Dichtbij huis en toch alles goed geregeld. De woning heeft een keuken, woonkamer, slaapkamer en een ruime badkamer. De gehele woning is drempelloos uitgevoerd en door de vierkante plattegrond zeer ruim waardoor een rolstoelgebruiker goed manoeuvreren kan. De degelijke bouwkwaliteit, goede isolatie en een betonnen vloer maakt dat deze woning een volwaardige vervanging is van een ‘normale’ woning. De vele ramen maken de woning licht en ruimtelijk, de royale plafondhoogte draagt hieraan bij.

Maar natuurlijk is deze woning ook in te zetten voor andere doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan:
– tijdelijke woonruimte bij een bouwkavel;
– als noodwoning (bijv. bij aardbevingsschade);
– voor plaatsing op een camping of recreatiepark;
– in een Tiny House omgeving etc.
Kortom voor iedere situatie die om een flexibele woonoplossing vraagt.

Indeling en uitrusting
Portaal: U komt de woning binnen via een portaal waarmee u de warmte in de woning houdt. In het portaal is ruimte voor een kastje en een kapstok. Naast de buitendeur zit een buitenlamp.
Open keuken: De open keuken is uitgerust met 2 werkbladen waarvan er één onderrijdbaar is voor rolstoelgebruikers. Het werkblad is in hoogte verstelbaar, drie posities. Verder vindt u er een spoelbak met een éénhendel mengkraan, een inductie kookplaat, afzuigkap, hoge koelkast met vriesvak, vaatwasser en een verrijdbaar ladenblok.
Woonkamer: Met een afmeting van 5,85 m. bij 4,53 m. is de woonkamer lekker royaal met voldoende manoeuvreerruimte. De grote raampartijen geven veel licht en uitzicht. Het grote raam is voorzien van een elektrisch zonnescherm, die van de zijkant is handbediend.
Slaapkamer: De slaapkamer meet 4,32 m. bij 3,20 m. Voldoende ruimte voor een bed en plaatsing van een kast. Het plafond is voorbereid om een tillift aan te brengen. Vanuit de slaapkamer ga je naar de badkamer en-suite.
Badkamer: De badkamer beschikt over een open doucheruimte waardoor deze goed bereikbaar is voor zowel de bewoner als de hulpverleners. Daarnaast is er een wasmachine aansluiting; een in hoogte verstelbaar toilet met 2 beugels en een in hoogte verstelbare wastafel. Tevens zijn het toilet, de beugels en de wastafel horizontaal verplaatsbaar over de wand.

Belangrijkste kenmerken
– Entree middels een voorportaal, geen warmteverlies bij binnenkomst.
– Vierkante plattegrond: optimaal gebruik van de ruimte.
– Afmetingen: 9,39 m bij 6,32 m (buitenwerks) exclusief portaal; bebouwd oppervlakte 62 m².
– 100% rolstoelvriendelijk, incl. onderrijdbaar en verstelbare keuken.
– Maximale flexibiliteit door in hoogte en zijdelings verstelbaar toilet, steunen en wastafel.
– Geen gasaansluiting nodig (veiligheid!).
– Degelijke bouw met stalen frame voor stabiliteit tijdens transport en plaatsen
– Rondom uitstekend geïsoleerd.
– Betonnen vloer waarmee de beleving van huiselijkheid wordt vergroot.
– Energiezuinige warmtepomp voor verwarming en airconditioning.
– De uitstraling is aanpasbaar aan de omgeving door de houten rabatdelen en eventueel de boeidelen te schilderen.
– Transport relatief gemakkelijk, units van 3,15 meter breed.
– Bouwjaar 2009

Aansluitingen
De woning wordt aangesloten op water, elektra (3-fasen), riolering en telefoon en/of internet.

Technische installatie
Verwarming van de woning vindt plaats middels een luchtwarmtepomp die tevens als airco fungeert tijdens de warme zomerdagen. De keuze voor een dergelijk systeem wordt ingegeven door energiezuinigheid en veiligheid: geen gas, geen verbranding, geen gevaarlijke gassen! Daarnaast is mechanische ventilatie aanwezig die zorgt voor een optimaal binnenklimaat.

Verplaatsbaarheid
De mantelzorgwoning is volledig verplaatsbaar. Hiertoe wordt de woning in 3 gedeeltes + het voorportaal uit elkaar gehaald. Met behulp van een telescoopkraan worden de afzonderlijke delen op een vrachtwagen gezet voor transport. Om vervolgens op de nieuwe locatie in omgekeerde volgorde weer gemonteerd te worden.

Vergunningen
Mag u zomaar een dergelijke woning in uw tuin plaatsen? Het antwoord hierop is in de basis: Ja! Sinds 1 november 2014 is het in de meeste gevallen niet meer nodig om een omgevingsvergunning (bouwvergunning) aan te vragen. Dit is mede afhankelijk van het het aantal vierkante meters aan bijgebouwen wat u reeds op uw erf heeft staan. Daarnaast zijn er wel een aantal regels waar u rekening mee moet houden. Zo moet u bijvoorbeeld aantonen dat de toekomstige bewoner daadwerkelijk zorg nodig heeft. De mantelzorgwoning moet voldoen aan het bouwbesluit en dat doet deze woning. Tot slot moet u rekening houden met de voorschriften uit het bestemmingsplan. De conclusie is dan al snel dat, als u een mantelzorgwoning overweegt, dat u eerst een oriënterend gesprek met de gemeente aanvraagt. Laat u daarbij niet te snel ontmoedigen: sommige gemeentes zijn niet even voortvarend in dit soort zaken.
Verder is van belang om te weten dat de mantelzorgwoning niet meetelt in de WOZ waardebepaling.

Verbouwen of kiezen voor een verplaatsbare mantelzorgwoning
In sommige gevallen wordt ervoor gekozen om in de bestaande bebouwing een mantelzorgwoning te realiseren en in een enkel geval zien we ook wel volledige nieuwbouw. Dit is alleen interessant als er na de mantelzorgperiode een gebouw overblijft dat voor u waarde heeft. Belangrijk hierbij is dat de gemeente als eis stelt dat het bouwwerk, na de mantelzorgperiode, weer in de oude staat teruggebracht moet worden. Dus wat eens een schuur was moet ook weer schuur worden. Als dan alle verbouwkosten op een rij worden gezet dan zijn dat toch hoge uitgaven. Vaak zit je dan ook met bestaande afmetingen en zijn bepaalde voorzieningen of aanpassingen moeilijk realiseerbaar.
Een verplaatsbare mantelzorgwoning is wat dat betreft toch een stuk flexibeler. Speciaal ingericht voor mantelzorg en later weer te verkopen.

Prijsstelling
De woning wordt u aangeboden voor € 70.000,-. De nieuwprijs van deze woning in 2009 is € 136.000,-. Zodra bekend is waar de mantelzorgwoning naar toe gaat en hoe de situatie ter plaatse is, kunnen we u meer vertellen over de kosten van het transport en plaatsen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Kenmerken

Overdracht  
Status : Beschikbaar
Vraagprijs : € 70.000
Koopprijsconditie : kosten koper
Huurprijs : € 
Huurprijsconditie :
Bouwvorm  
Soort woning : bungalow
Type woning : vrijstaande woning
Soort object :
Bouwjaar : 2009
Bouwvorm : bestaande bouw
Ligging :
Indeling  
Woonoppervlakte : 55 m²
Perceeloppervlakte : 1 m²
Inhoud : 180 m³
Aantal kamers : 2
Aantal slaapkamers : 1
Aantal verdiepingen : 1
Energie  
Verwarming :
Isolatie :
Buitenruimte  
Tuin : geen tuin
Hoofdtuin :
Oppervlakte : m­²
Ligging hoofdtuin :
Lengte hoofdtuin : meter
Breedte hoofdtuin : meter
Bergruimte
Schuur/berging :
Aantal bergruimtes :
Parkeergelegenheid  
Garage : geen garage
Parkeerfaciliteiten :
Dak  
Soort dak :
Dakmaterialen :
Overig  
Permanente bewoning : ja
Onderhoud binnen : goed
Onderhoud buiten : goed
Huidig gebruik : Woonruimte
Bestemming : Woonruimte
Bijdrage VVE pm :
Voorzieningen  
Diversen : buitenzonwering, mechanische ventilatie, airconditioning

Media

Brochure : download

Contact opnemen
U bent geïnteresseerd in deze woning? Een bezichtiging is zo aangevraagd. Wilt u een bod doen? Laat het ons weten. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.
 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Terug naar overzicht aanbod

Mededeling in verband met het coronavirus

Ook in deze tijd proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Noord Veluwse Makelaardij blijft gewoon geopend. Vanzelfsprekend houden wij ons aan de actuele richtlijnen van het RIVM.

Wij werken op een andere manier dan u van ons gewend bent. Waar mogelijk vinden werkzaamheden op afstand plaats. De gezondheid van onze medewerkers, klanten en naasten heeft onze hoogste prioriteit.

Wat betekent dit voor afspraken en bezichtigingen? We hopen onze dienstverlening zoveel mogelijk te continueren, zodat u kunt blijven vertrouwen op onze expertise en begeleiding.

Hartelijk dank voor uw medewerking en begrip.