Home    Nieuws    Contact

Noord Veluwse Makelaardij

Zoek meer

Kanaaldijk 30 a, Heerde € 650.000 k.k.

Terug naar vorige pagina

Omschrijving
Proef de historie in deze woonboerderij met robuuste en markante boerenschuur. Een uniek object waar zo ingetrokken kan worden maar die ook nieuw- en/of verbouwmogelijkheden heeft. De woonboerderij met schuren zijn gelegen op 16.660 m² grond, waarvan circa 14.000 m² weiland. Er is dus gelegenheid voor het houden van paarden, schapen of andere hobbydieren.
De woning ligt in de buurtgemeenschap Hoorn, nabij Heerde. Een gezellige buurt waar verbintenis is en het jaarlijkse ‘Hoornerfeest’ een begrip is.

U bent van harte welkom om een historische wandeling over dit erf te maken!

Belangrijkste kenmerken
– Karakteristieke bebouwing
– Mogelijkheden voor herontwikkeling, meerdere huishoudens op één erf
– Weiland voor het hobbymatig houden van dieren
– Mooie ligging in buurtschap Hoorn aan het Apeldoorns Kanaal

Woonboerderij
De woonboerderij is van bouwjaar 1910 en in de basis nog in oorspronkelijke staat. Er zijn een aantal aanpassingen geweest zodat de woning goed leefbaar is met behoud van de sfeer en het karakter van vroeger. De woning is deels voorzien van dubbele beglazing en beperkt geïsoleerd. Van oudsher is het voorhuis het woongedeelte. Later is het achterhuis, de vroegere deel, tot woning verbouwd waarbij het voor- en achterhuis apart bewoond werden.
Indeling
begane grond: entree (achterzijde); toilet; doucheruimte; woonkamer met trapopgang; keuken achter; keuken voor met zij-ingang; slaapkamer; eetkamer; woonkamer; hal/bijkeuken; gang; toilet.
1e verdieping: overloop met 3 slaapkamers (te bereiken via trapopgang woonkamer); zolder (te bereiken via losse trap in keuken voor).

De boerenschuur
De boerenschuur uit 1923 vertelt een verhaal op zichzelf. Markant en robuust gebouwd met eiken gebinten en een oorspronkelijke rieten kap was het in die tijd (en is het nog steeds!) een “machtige” schuur. Een dergelijk gebouw wordt ook wel geduid als tweekapschuur door de twee nokken met bijbehorende kapconstructies die evenwijdig aan elkaar lopen. De schuur is gebouwd om alle activiteiten rond het melkveebedrijf onder één dak te hebben. Zo zijn de unieke details van vroeger nog aanwezig zoals de waterput, het assegat en de melkkoelbak. De deuren zijn imposant hoog, zodat complete wagens met hooi naar binnen gereden konden worden. Uniek is de aanwezigheid van een rosmolen waarmee de strosnijder werd aangedreven. Al lopend door het pand zult u de sfeer van vroeger proeven en beleven. Want waarom vindt u op een aantal plaatsen 2 krammen in een paal. En wat te denken van de knechtenkamer op de hilde boven de koestands. Kortom: het is een uniek pand met navenante geschiedenis die ingezet kan worden om nieuwe historie te maken.
Indeling: overkapping werktuigberging/rosmolen; hooi-, stro- en voeropslag; koestal/jongveestal met hilde; opslagruimte en overdekte mestopslag

Achter de woonboerderij staat een kleinere schuur die in gebruik is als berging. Vroeger stond hier de koets die op zondagen werd gebruikt. De schuur staat bekend als het ‘tentwagenhok’.
Op het erf bevinden zich nog een drietal schuren met een beperkte functionaliteit. Het totaal bebouwd oppervlak aan bijgebouwen is circa 685 m².

Stedenbouwkundige visie Hoorn
In de stedenbouwkundige visie Hoorn is de locatie opgenomen onder ‘Knooppunt Hoorn’ waarbij het volgende wordt aangegeven: “De samenhang van het Knooppunt Hoorn is van belang voor de aantrekkelijkheid voor en de beleving van de gebruikers van de diverse routes die hier op dit knooppunt over land en water bij elkaar komen. Nieuwe ontwikkelingen ten dienste van deze routes, zoals hergebruik van het coöperatiegebouw en de karakteristieke schuren ten zuiden van het café dienen deze oriëntatie op een terughoudende wijze te versterken. Ook woningbouw behoort tot de ontwikkelingsmogelijkheden.”
Kijk op de website van de gemeente Heerde voor meer informatie (stedenbouwkundige visie Hoorn).

Weiland
Ten zuiden van het erf ligt circa 1,4 ha weiland. Het betreft een L-vormig perceel die rondom in de afrasteringen staat. Momenteel worden er paarden geweid.
Het perceel heeft een eigen uitrit naar de Kanaaldijk. De grond bestaat uit lemig fijn zand (Laarpodzolgrond) en is zeer geschikt voor allerlei doeleinden (grasland, akkerbouwgewassen maar ook uitstekend te beweiden door de goede draagkracht).

Infrastructuur
De woning is aangesloten op gas, water, elektra (incl. krachtstroom), riolering, telefoon en glasvezel.

Asbest- en ouderdomsclausule zijn van toepassing

Het object is mooi gelegen in buurtschap Hoorn, ingebed tussen de Veluwe en de IJsselvallei met enerzijds prachtige bossen en anderzijds het open agrarische landschap. Buurtschap Hoorn heeft ruim 200 inwoners en beschikt over een basisschool (Jenaplan). Via Landgoed Vosbergen kunt u naar het centrum van Heerde met alle basisvoorzieningen, een goed winkelbestand, scholen en diverse horeca. Het centrum is gezellig en er worden jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd. Met 7 autominuten bent u op de snelweg A50, centraal in Nederland van waaruit u alle kanten op kunt. In Zwolle, op 17 autominuten, zijn aanvullende voorzieningen zoals bioscopen, voortgezet en hoger onderwijs, een uitgebreid winkelbestand en een mooi centrum.

Kenmerken

Overdracht  
Status : Beschikbaar
Vraagprijs : € 650.000
Koopprijsconditie : kosten koper
Huurprijs : € 
Huurprijsconditie :
Bouwvorm  
Soort woning : woonboerderij
Type woning : vrijstaande woning
Soort object :
Bouwjaar :
Bouwvorm : bestaande bouw
Ligging :
Indeling  
Woonoppervlakte : 138 m²
Perceeloppervlakte : 16660 m²
Inhoud : 539 m³
Aantal kamers : 7
Aantal slaapkamers : 4
Aantal verdiepingen : 2
Energie  
Verwarming :
Isolatie :
Buitenruimte  
Tuin : achtertuin, voortuin, zijtuin
Hoofdtuin : achtertuin
Oppervlakte : 400 m­²
Ligging hoofdtuin : zuid
Lengte hoofdtuin : 10,00 meter
Breedte hoofdtuin : 40,00 meter
Bergruimte
Schuur/berging : vrijstaand hout
Aantal bergruimtes : 5
Parkeergelegenheid  
Garage : vrijstaand steen
Parkeerfaciliteiten :
Dak  
Soort dak : zadeldak
Dakmaterialen : riet
Overig  
Permanente bewoning : ja
Onderhoud binnen : goed
Onderhoud buiten : goed
Huidig gebruik : Woonruimte
Bestemming : Woonruimte
Bijdrage VVE pm :
Voorzieningen  
Diversen : rolluiken, satellietschotel

Media

Brochure : download

Contact opnemen
U bent geïnteresseerd in deze woning? Een bezichtiging is zo aangevraagd. Wilt u een bod doen? Laat het ons weten. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.
 

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Terug naar overzicht aanbod

  Mededeling in verband met het coronavirus

  Ook in deze tijd proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Noord Veluwse Makelaardij blijft gewoon geopend. Vanzelfsprekend houden wij ons aan de actuele richtlijnen van het RIVM.

  Wij werken op een andere manier dan u van ons gewend bent. Waar mogelijk vinden werkzaamheden op afstand plaats. De gezondheid van onze medewerkers, klanten en naasten heeft onze hoogste prioriteit.

  Wat betekent dit voor afspraken en bezichtigingen? We hopen onze dienstverlening zoveel mogelijk te continueren, zodat u kunt blijven vertrouwen op onze expertise en begeleiding.

  Hartelijk dank voor uw medewerking en begrip.