Home    Nieuws    Contact

Noord Veluwse Makelaardij

Zoek meer

de Doornbos 3, Wapenveld € 465.000 k.k.

Terug naar vorige pagina

Omschrijving
Mooie bouwkavel (of te renoveren woonboerderij) op één van de mooiste plekjes van Wapenveld. De locatie is recent gesaneerd: schoon, opgeruimd en asbestvrij!

– Een prachtige locatie
– Een prachtige locatie
– Een prachtige locatie
– Ruim bouwvlak van ca. 2.775 m² bouwvlak en 1.69.90 ha grasland
– Mogelijkheid om ‘op het zuiden’ te bouwen
– Vrij uitzicht over eigen landerijen
– Vrij uitzicht over naastgelegen waterpartijen en weilanden

U kunt het stoere taal vinden maar het is zeker geen grootspraak voor dit prachtige plekje: ca. 2.775 m² bouwvlak en 1.69.90 ha grasland aan het einde van een doodlopende straat. Het bouwvlak ligt aan de noordkant van het perceel zodat u bij uw bouwplannen de woning zo kan situeren dat u maximaal gebruik kunt maken van vrij uitzicht over eigen terrein op het zuiden.

Waar zullen het dan verder eens over hebben? Het uitzicht op de IJsseldijk! Zeer in trek bij veel dagrecreanten die speciaal het gebied komen bezoeken waar u woont en dagelijks van geniet.
Of het uitzicht op de twee gemalen van Waterschap Vallei en Veluwe. Daar waar oude en nieuwe architectuur elkaar ontmoeten.
Of het uitzicht op de plek waar het aflaatkanaal van het Apeldoorns Kanaal en de Groote Wetering samenkomen om het water naar het gemaal te brengen. Daar waar de wind het water in beweging brengt tot een immer veranderend schouwspel. De waterpartijen worden nog uitgebreid door het Waterschap (buffervorming) waarbij tevens een natuurlijkvriendelijke oever wordt aangelegd.
Of kom, we wandelen De Doornbos uit naar de westelijke dijk van de Hoogwatergeul. Daar aangekomen opent zich een prachtig weidelandschap zover het oog reikt. Maar ook valt het kunstwerk op dat ééns in een mensenleven het water uit de Hoogwatergeul moet laten: de Fraterbrug. Een fraai stukje betonarchitectuur die in 2017 de Betonprijs voor Natte Waterbouw heeft gekregen.
We wandelen verder: naar de oude IJsseldijk en er direct weer af, de uiterwaarden van de IJssel op. “Het Oever” heet het hier, een natuurlijk verhoging in het uiterwaardenlandschap. Geniet van het glooiende landschap en wandel langs de IJssel waar altijd leven en reuring is.

Na dit rondje staan we weer op de IJsseldijk en wandelen we nu naar het westen waar we genieten van de aanblik van de vele kolken die de uiterwaarden rijk zijn. Na 900 m staan we in het Kloosterbos. Een unieke biotoop omdat het Veluwe Massief hier letterlijk uitloopt in de IJsseluiterwaarden. Kenmerkend voor het Kloosterbos zijn de Ooibossen en de historische stuwwallen. Deze stuwwallen zijn tevens de natuurlijke waterkering als het water in de IJssel hoog staat: het bos komt dan gedeeltelijk onder water te staan.

Genoeg gewandeld nu, tijd voor wat praktische zaken. De bouwkavel ligt op 2 km afstand van het centrum van Wapenveld. Hier zijn 2 supermarkten te vinden en een goede keur aan winkels voor de dagelijkse boodschappen. Daarnaast zijn er 4 basisscholen en tal van verenigingen waarbij ook de diverse kerken genoemd mogen worden. Voor de uitgebreidere boodschappen en voorzieningen kan uitgeweken worden naar het naastgelegen Heerde en/of Hattem. De eerste een dorp en de tweede stad en dat zegt gelijk al iets over het karakter van deze twee verschillende plaatsen.

Voor nog meer voorzieningen kunt u terecht in Zwolle: een gezellige binnenstad, een Ikea en diverse bouwmarkten waaronder een Hornbach, vele (beroeps)opleidingsmogelijkheden en een pracht van een bioscoop zijn zomaar een aantal zaken die in het oog springen.

Woning:
De woning betreft een rietgedekte woonboerderij waarvan de oude deel tevens tot woonruimte is verbouwd. Er hebben in het verleden 2 huishoudens gewoond. De woning stamt uit 1929 en heeft een bebouwd oppervlak van ca. 142 m². De inhoud van de woning is een ruime 600 m³ en beschikt over een kelder.
De woning wordt leeg en ontruimd, bezemschoon opgeleverd.

Bijgebouwen:
Op de kavel staat één bijgebouw namelijk een bakhuis, gebouwd in 1929 met een oppervlak van 20 m². Bouwwijze: steensmuren en een pannen gedekt dak.
Het bestemmingsplan geeft aan dat er tot 100 m², of 200 m² bij een agrarisch hobbybedrijf, aan bijgebouwen mag staan. Raadpleeg de gemeente Heerde voor de mogelijkheden.

Landbouwgrond:
Ten zuiden, en gedeeltelijk ten oosten, van het bouwvlak ligt 1.69.90 ha weiland in een rechthoekige perceelsvorm. Aan weerszijden van het perceel is een gedeeltelijke houtsingel aanwezig, tevens staat er een solitaire eikenboom in het land. Aan de zuidzijde wordt het perceel begrensd door een A-watergang van het Waterschap.
De grondsoort betreft het type ‘overslaggronden’, een mengsel van zand en (lichte) rivierklei dat ontstaan is na een dijkdoorbraak. De ontwatering is vrij ondiep. Het gebied De Doornbos (ca. 12 ha) heeft een eigen gemaal en draait mee met het peilbesluit van de naastgelegen polder.

Bestemmingsplan:
Enkelbestemming: Wonen
Dubbelbestemming: Waarde – Lage archeologische verwachting
Gebiedsaanduiding other: Broeken (40.3)
Volgens het bestemmingsplan mag er een vrijstaande woning gebouwd worden met een oppervlak van 150 m², bouwhoogte 10 m. en goothoogte 6 m.

Herontwikkeling:
Voor de mogelijkheden van nieuwbouw en/of herontwikkeling verwijzen we u naar de Gemeente Heerde.

Milieu-aspecten:
De locatie is gesaneerd. Er was een bodemverontreiniging aanwezige bestaande uit een puinverharding met asbestdeeltjes. Tevens was asbest aanwezig op de schuren en in de woning, waarop is besloten om de locatie volledig op te schonen. Alle verontreinigen zijn dus gesaneerd en de locatie wordt schoon opgeleverd.

Clausules
Ouderdomsclausule en niet zelf-bewoningsclausule zijn van toepassing.

Kenmerken

Overdracht  
Status : Beschikbaar
Vraagprijs : € 465.000
Koopprijsconditie : kosten koper
Huurprijs : € 
Huurprijsconditie :
Bouwvorm  
Soort woning :
Type woning :
Soort object : bouwgrond
Bouwjaar :
Bouwvorm : n.v.t.
Ligging :
Indeling  
Woonoppervlakte :  m²
Perceeloppervlakte :  m²
Inhoud :  m³
Aantal kamers :
Aantal slaapkamers :
Aantal verdiepingen :
Energie  
Verwarming :
Isolatie :
Buitenruimte  
Tuin :
Hoofdtuin :
Oppervlakte : m­²
Ligging hoofdtuin :
Lengte hoofdtuin : meter
Breedte hoofdtuin : meter
Bergruimte
Schuur/berging :
Aantal bergruimtes :
Parkeergelegenheid  
Garage :
Parkeerfaciliteiten :
Dak  
Soort dak :
Dakmaterialen :
Overig  
Permanente bewoning :
Onderhoud binnen :
Onderhoud buiten :
Huidig gebruik :
Bestemming :
Bijdrage VVE pm :
Voorzieningen  
Diversen :

Media

Brochure : download

Contact opnemen
U bent geïnteresseerd in deze woning? Een bezichtiging is zo aangevraagd. Wilt u een bod doen? Laat het ons weten. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.
 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Terug naar overzicht aanbod